Mezoterapi

Mezoterapi

Mersin Saç Ekim Merkezi
Bilimsel ve teknik üstünlükle Saç Ekimi hizmeti verir.

Saç Mezoterapisi Nedir?

         Saç mezoterapisi, gerekli mineral ve vitaminlerin saçlı deriye mikroenjeksiyon yöntemi ile uygulanması işlemidir. Saçın ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, keratin ve amino asitler derinin direkt olarak altına küçük iğneler ile enjekte edilir. Böylece saç kökleri güçlendirilmekte ve saç dökülmesinin önüne geçilir. Ayrıca aktif olmayan saç hücreleri uyandırılarak yeni saç oluşumu da sağlanır.

         Saç mezoterapisi saç dökülmesi, deride görülen kepekler, kellik ve ince saç gibi birçok sorunu ortadan kaldırabilir. Bakır, çinko, hyaluronik asit gibi özellikle saçın ihtiyacı olan mineral ve vitaminler ile hazırlanan karışım ile sağlıklı bir saç derisine ve tellerine kavuşmak mümkündür. Kadınlar ve erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen bu yöntem ile saçlar parlak bir görünüme kavuşmakta ve saç derisi enfeksiyonlarının da önüne geçilir.

Saç Mezoterapisi Saç Çıkarır Mı?

         Evet, saç mezoterapisi uyuyan saç hücrelerini uyandırarak yeni saç oluşumu sağlar. Ayrıca bu tedavi yöntemi saç derisindeki dolaşımı hızlandırarak tüm saç hücrelerini sağlıklı bir hale getirmekte ve saç dökülmesini de en az seviyeye indirir. Uzman hekimler tarafından sıklıkla önerilen saç mezoterapisini yaptıranlarda olumlu sonuçlar görülür. Saç mezoterapisi öncesi sonrası karşılaştırıldığında büyük değişiklikler gözlemlenir.

         En iyi sonucu almak için saç mezoterapi tedavisini eksiksiz bir şekilde tamamlanmalı ve gerektiğinde tekrar uygulanmalıdır. Saç kökleri ihtiyacı olan besinlerden mahrum kaldığında kellik gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunların önüne geçmek için saç bakımı saç mezoterapisi ile desteklenir.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

         Saç mezoterapisi saç kökünün ihtiyacı olan bileşenlerin küçük iğneler ile saç derisinin 2-4 mm altına enjekte edilmesi ile yapılır. Saçın ihtiyacı olan vitamin ve mineraller; çinko, bakır, demir, kalsiyum, potasyum, biotin, minoxidil, magnezyum, vitamin C ve vitamin A gibi bileşenler ile hazırlanan karışım deri altına verilir. Bu işlem kan dolaşımını hızlandırarak yeni saç hücrelerinin oluşumunu hızlandırır ve güçsüz saç hücrelerini güçlendirir.

         Saç mezoterapisinden önce saç derisi buhar banyosu ile yumuşatılır. Böylece tüm hücrelerin açık olması sağlanır. Mezoterapi işlemi ağrısız bir şekilde tamamlanabilir. Saç mezoterapisi tedavisi kişiye özel olarak hazırlanır. Her saç derisinin ihtiyacı farklı olabilir. Uzman hekim kişinin saç derisini muayene ederek ihtiyacı olan vitamin, mineral, aminoasit ve diğer bileşenler ile kişiye özel bir karışım hazırlar. Bu karışım çeşitli seanslar ile deri altına enjekte edilir ve tedavi tamamlanır.

         Saç mezoterapi işleminden sonra kişi günlük hayatına rahatlıkla dönebilir. Cerrahi bir işlem olmayan saç mezoterapisi ağrısız olması ve yan etkilerinin neredeyse hiç olmaması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Saç mezoterapisinden sonra genel olarak saç derisinde kızarıklık ve küçük morluklar oluşabilir. Ancak bu yan etkiler çok kısa bir sürede kaybolarak kişinin rahat bir şekilde tedaviyi tamamlamasını sağlar.

Saç Mezoterapisi Ne Kadar Sürer?

         Saç mezoterapisi ortalama 7 ila 11 seans sürebilir. Tedavi süresi kişinin durumuna bağlı olarak değişir. Saç dökülmelerinde tedavi ilk başlarda yoğun olarak uygulanır sonrasında ise koruma tedavisi ile desteklenir. İlk seanslar haftada birer defa uygulanır, sonrasında aylık birer defa olmak üzere uygulanmaya devam edilir. Tedavi bittiğinde ise saç köklerinin korunması amacıyla yılda tek seans ya da çift seans gibi koruma seansları ile saç derisi sağlığı korunur. Saç mezoterapi seansları ise ortalama 40 ila 50 dakika arasında değişebilir. İlk seansta kişinin saç derisi analiz edilir. Sonrasında ise kişiye özel bir tedavi haritası düzenlenir. Saç mezoterapi tedavisi ile saçlar 5-6 ay gibi kısa bir sürede sağlıklı ve gür bir hale gelebilir.

Kadınlarda saç mezoterapisi daha yaygın gözükse de erkeklerde de sıklıkla uygulanan bir yöntemdir. Kadın ve erkek saç mezoterapi tedavi yöntemi ise kullanılacak olan karışıma göre değişiklikler gösterebilir.

Saç Mezoterapisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

         Saç mezoterapisi etkisini 4-5 seans sonrasında tam olarak gösterir. Uzman hekimler saç mezoterapisinin ilk seansında bile saçlarınızdaki değişimi görmeye başlayabileceğinizi söyler. Saç derisinin nemini geri kazanması ile saçlar daha yumuşak ve parlak bir görünüme kavuşmaya başlar. Saç mezoterapi tedavisinin üçüncü ya da dördüncü ayında ise yeni saç köklerinin çıktığını görebilirsiniz. Saç kök hücrelerinin yeniden oluşması 3-4 ayı bulabilir.

         Saç mezoterapisinin tedavisi kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Genetik saç dökülmelerinde tedavinin sonuçları daha sonradan görülmeye başlamakla birlikte dönemsel saç dökülmesinden muzdarip kişiler sonuçları hemen görmeye başlayabilir. Tedavi sonunda en etkili sonucu almak için seanslara vaktinde ve eksiksiz gidilmelidir. Saç derisi ihtiyacı olan bileşenlere kavuştuğunda olumlu sonuçları görmek çok uzun sürmeyecektir.

Saç Mezoterapisinin Avantajları Nelerdir?

         Saç mezoterapisi ile yeni ve sağlıklı saç kökleri desteklenir, saç derisindeki kan dolaşımı hızlanır, saç derisindeki kepek yok olur ve çeşitli saç derisi hastalıklarının önüne geçilir. Birden fazla avantajı ile saç mezoterapisi uzun ve sağlıklı saçlara kavuşmak için garanti ve etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Saç mezoterapisinin diğer avantajları tedavi fiyatının diğer yöntemlere göre düşük olması, ağrısız bir operasyon olması, seans sürelerinin kısa olması ve kısa sürede etkili sonuç alınması olarak sıralanabilir.

         Saç mezoterapisi fiyat olarak diğer saç tedavi yöntemlerine göre daha düşüktür. Bütçe dostu olarak değerlendirilen bu tedavi ile etkili sonuçlar almak mümkündür. Ayrıca gün içinde ağrısız bir şekilde tamamlanabilen bir tedavi olması da artı noktalarından biridir. Kişi tedavi sonrasında günlük hayatına rahatlıkla dönebilir.

Saç Mezoterapisinin Öncesinde ve Sonrasında Yapılması Gerekenler

         Saç mezoterapisi genel olarak zahmetsiz bir tedavi olsada göz önünde bulundurulması gereken birkaç nokta olabilir. Öncelikle saç mezoterapisi muayenesinde uzman hekime o dönemde düzenli olarak kullanılan ilaç varsa söylenmelidir. Bu ilaçlar arasında kan incelticiler olabilir ve uzman hekimler bu ilaçlar konusunda sizleri yönlendirebilir. Ayrıca seans öncesinde saçın yıkanması önerilir. Çünkü saç mezoterapisinden sonra saçın 1-2 gün yıkanmaması gerekebilir.

         Saç mezoterapisi sonrasında sigara ve alkol tüketimine de ara verilmesi önerilebilir. Ayrıca işlemden hemen sonra saç derisinin direkt güneş ışığından korunması da gerekebilir. Saç mezoterapisinin öncesinde ve sonrasında yapılması gereken tüm işlemler ve dikkat edilmesi gereken hususlar uzman hekimler tarafından titizlikle belirtilir. Bu konularda dikkat edilmesi tedavi süresini sorunsuz bir şekilde tamamlanması açısından önemli olabilir.